Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 


Voor een video met meer info over de richting 'Medico-sociale administratie' verwijzen we naar onze Facebook-pagina.
 
 

 
DEZE WEEK - stage 5VZ/OH & 6VZ/OH
 
Maandag 12 oktober 2015
Bezoek Breydelham - 5A&IT / 5B&M / 5M&C
 
Dinsdag 13 oktober 2015
VM - drugspreventie derdes
NM - drugspreventie vierdes
13:30 - 15:30  Voorstelling 'Zuiddag' - 6GWW / 6A&IT / 6B&C / 6M&C
 
Woensdag 14 oktober 2015

Donderdag 15 oktober 2015
Dag van de Ouder - ouderraad
 
Vrijdag 16 oktober 2015
GoodPlanet: eet lokaal
VM - Uitstap Lessen - 5GWW
 

6GWW aan zee (Oostduinkerke) - 14 tot 16 september 2015 3 weeks ago, sep 22 at 9:05
Van 14 tot 16 september 2015 waren de 28 leerlingen van 6 Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (GWW) in Oostduinkerke. Het waren startdagen voor hun geïntegreerde proef, met als thema 'Buitengewoon anders: leven met een beperking'. Op het programma onder meer: bezoek aan een revalidatiecentrum, kinderen met een beperking op het speelplein, stellingenspel en natuurlijk ook samen plezier maken bij een stevige strandwandeling. Elke leerling kreeg een leerkracht als mentor toegewezen. Nu zijn ze helemaal klaar om te beginnen aan een boeiend eindwerk...

Voor foto's: klik hier
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
Teambuilding Diksmuide - 6A&IT/B&M - 9 tot 11 september 2015 3 weeks ago, sep 21 at 11:07
Van 9 tot 11 september 2015 trokken de leerlingen van 6A&IT en 6B&M naar Diksmuide. Hun doel: een minionderneming opstarten. Er werd vergaderd, gediscussieerd, geluisterd en gepraat, maar vooral ook veel samengewerkt. Het resultaat is een minionderneming waar alle leerlingen en hun leercoaches in kunnen geloven. De naam houden we nog even geheim, maar geloof ons, deze minionderneming wordt een succes...
 
Voor sfeerbeelden: klik hier 
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
Leerlingen nemen in stijl afscheid van Regine Henau (directeur) jul 02 at 9:02
Sfeerbeelden van het afscheid, klik hier
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum

7 Verkoop en Vertegenwoordiging goes international …Amsterdam - di 26 en woe 27 mei 2015 jun 05 at 2:06
Om het 7de jaar VVT af te sluiten gingen de leerlingen samen met hun vakleraren op studiereis naar Amsterdam. Om de uitstap zo budgetvriendelijk te maken, koos de groep voor de ID-bus. Jammer genoeg is die bus met 1 uur vertraging uit Brussel vertrokken. Een kort verslag van hun excursie.
"In Amsterdam gingen we meteen na onze aankomst naar hotel Meiniger om er onze bagage achter te laten. Daarna trokken we naar het centrum van de stad: van de Apple Store gingen we naar de Leidse straat, de bloemenmarkt, de Kalverstraat. We zagen gelijkenissen maar ook veel verschillen in de winkels en de manier waarop de producten aangeboden werden. We zagen zelfs een "kerstwinkel’ in volle lente. We "lunchten” bij Febo, een must tijdens een bezoek aan Amsterdam.
Ons programma voor de tweede dag zag er wat anders uit. We wilden cultuur opsnuiven en bezochten het huis van Anne Frank, deden een boottocht op de grachten en bezochten het Rembrandplein met het Rijksmuseum en het bekende I am Amsterdam. Zelfs Nijntje was daar geweldig aanwezig. Onze mondvoorraad voor de terugreis kochten we bij Albert Heyn.
Om 20 uur bracht de bus ons terug naar Brussel. Door de treinstaking moesten we op de bereidwillige medewerking van een paar chauffeurs rekenen om terug thuis te geraken.
Campus Centrum – prijs voor meest ondernemende scholen van Vlaanderen! jun 01 at 8:09
Het Onze-Lieve-Vrouwcollege, Campus Centrum mocht op zaterdag 9 mei 2015 in Walibi het O&O-kwaliteitslabel 'Vlajo Ambassadeurschool 2015' in ontvangst nemen. Dat gebeurde tijdens de slothappening van VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen). VLAJO zet scholen in de verf die uitblinken in ondernemerschapsonderwijs. "Slechts enkele scholen in Vlaanderen mogen dit label momenteel dragen", zegt Els Degroote, coördinator studiegebied Handel van de school. "Het is eigenlijk een award die je krijgt omdat je als school jezelf onderscheidt van andere ondernemerschapsscholen. Om dit label te kunnen behalen, moesten we een uitgebreid dossier samenstellen waarin we alle activiteiten en projecten opgenomen hebben die wij in Campus Centrum realiseren om de ondernemingszin bij leerlingen aan te wakkeren (dat gaat van buitenlandse stages tot het oprichten van de minionderneming). Onze school werd op basis van dit dossier geselecteerd, daarna gebeurde de verdere selectie na het verdedigen en toelichten ervan voor een commissie. De school moest aantonen waar zij het verschil maakt om de komende generatie van jongsaf aan vertrouwd te maken met en aanzetten tot ondernemingszin. Wij hebben zeer goed gescoord op dit gesprek en daarom kregen wij het label "ondernemende school"
Campus Centrum ontving naast de titel ook een bijhorende muurtegel en sculptuur van kunstenaar Hans Kuyper uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk en Innovatie. (KC)
Rookvrije klassen "ontstript" mei 29 at 12:53
Ook dit jaar namen onze leerlingen van de eerste graad deel aan de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen'. Dit is een initiatief van LOGO+. Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar voor minstens 90% rookvrij zijn, krijgen een diploma.
Aan deze preventiecampagne tegen roken is een creatief luik verbonden. De leerlingen van de eerste graad maakten tijdens de lessen leef-en leersleutels een strip over de gevaren van tabak.
Op vrijdag 28 mei kregen de leerlingen hun diploma uit handen van de burgemeester Jenne De Potter. Bovendien kregen ze ook een gratis zwembeurt van de stad Zottegem.
Campus Centrum “fietst veilig” mei 22 at 9:25
"Maty”, een small business project van HoGent (waarvan één van de ondernemers een oud-leerling is van de richting boekhouden-informatica, namelijk Arno Stevens die de richting KMO-management volgt, hij zit in zijn tweede jaar) organiseerde dit schooljaar een campagne rond fietsveiligheid waaraan een wedstrijd was gekoppeld. Zij lieten zich sponsoren door "fiets!”.
Arno nam contact op met zijn vroegere school en stelde de campagne voor. De leerlingen van de eerste graad namen allemaal deel aan de wedstrijd: zij ontwierpen een affiche die aanzet tot het gebruik van fietslichten. "Maty” zorgde ervoor dat er per school één winnaar uitgekozen werd, de leerlingen konden zelf via een online document stemmen op de mooiste affiche. Voor onze campus was de winnares Gabriela De Buck uit 1Ba. Dankzij haar krijgt de hele klas fietslichtjes van de minionderneming "Maty”. Proficiat aan Gabriela!
Bezoek Aquafin Oudenaarde - maandag 18 mei 2015 mei 18 at 5:43
Dagelijks verbruikt de gemiddelde Vlaming thuis zo’n 120 liter water. Daar sta je niet onmiddellijk bij stil als je de kraan opendraait voor een verkwikkende douche, de afwas of de was. Bovendien is dat water daarna vervuild.
Nog niet zo lang geleden kwam dat water rechtstreeks in de beken en rivieren terecht. Vandaag wordt het eerst naar een waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, waar het grondig wordt gezuiverd. In Vlaanderen staat Aquafin in voor de zuivering van het afvalwater, in opdracht van het Vlaamse Gewest. In de lessen PAV wordt dit waterzuiveringsproces besproken. Op maandag 18 mei kregen de leerlingen een rondleiding in de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Oudenaarde.
Minionderneming Choc’Amor in de prijzen mei 14 at 9:46
De minionderneming Choc’Amor is opgericht door de laatstejaarsleerlingen handel van het Onze-Lieve-Vrouwcollege, Campus Centrum. Zij verkochten een jaar lang artisanale chocolade van Chocolatier De Graeve uit Zelzate. Choc’Amor toonde zich de afgelopen maanden van zijn meest ambitieuze kant, zij legden contact met de Lions Zottegem en konden zo instaan voor de Sinterklaaschocolade-verkoop, zij organiseerden een kerstcafé tijdens de kerstmarkt in Zottegem, verkochten tijdens de vakantieperiodes op de markt in Zottegem en werkten ook nauw samen met het Davidsfonds Zottegem: zo hadden zij ook een verkoopstand tijdens de nieuwjaarsreceptie en organiseerden zij een infoavond rond chocolade met professor John Everaert als gastspreker. Bij het afsluiten van de minionderneming kon Choc’Amor een groot deel van de winst (een cheque van maar liefst 1000 euro ) schenken aan vzw Habbekrats, een vereniging die zich inzet voor kansarme jongeren met een beperking! De waarde van het aandeel was bijna verdrievoudigd, een schitterend resultaat dus!
Dat Choc’Amor goed gepresteerd heeft dit jaar, is ook Vlajo (vereniging voor Vlaamse Jonge Ondernemingen) en EROV (economische raad voor Oost-Vlaanderen) niet ontgaan: op woensdag 13 mei kregen de leerlingen een award voor de meest ondernemende mini van Oost-Vlaanderen, een onderscheiding die echt wel verdiend is! Campus Centrum stimuleert ondernemerschap bij leerlingen, dit jaar kreeg de school ook het logo van "ondernemende school”, mede door het project van de minionderneming!
 
Opendeur Onze-Lieve-Vrouwcollege is succes apr 27 at 9:43
Begeleid door een streepje voorjaarszon zetten de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege vorige zondag 26 april hun deuren open voor de leerlingen uit het zesde leerjaar van het basisonderwijs en andere geïnteresseerden. Zij konden op die manier uitgebreid kennismaken met het Onze-Lieve-Vrouwcollege en zijn studieaanbod. Voor het eerst waren de scholen de hele dag open.

Campus Centrum
Campus Centrum heeft "grenzen verlegd” tijdens de opendeur op zondag 26 april. Met het thema "verleg je grenzen” wilde de school aantonen dat de keuze voor een bepaalde school of studierichting letterlijk én figuurlijk grenzen kan verleggen. Binnen dit thema organiseerden de leerlingen van de studierichting sociale en technische wetenschappen een vakantiebeurs waar ze zelf aan het talrijk opgekomen publiek heel wat landen voorstelden, de leerlingen van de afdeling organisatiehulp zorgden bovendien voor aangepaste hapjes. De eerstejaars en hun ouders vonden de weg naar het open-leercentrum waar ze zowel van leerkachten als van leerlingen info kregen over het leven en leren op school. Campus Centrum is ook een ondernemende school: de leerlingen van de minionderneming waren aanwezig met een verkoopstand en waren ook aan het werk in hun boekhoudkantoor; speciaal voor de open dag openden de leerlingen van 7VVT een pop-up store met leuke gadgets en de leerlingen van de afdelingen office vertelden zelf graag over hun stages. De leerlingen van het studiegebied verzorging ( Kinderzorg en Thuis- en bejaardenzorg stonden klaar in hun zelf-ingerichte vaklokalen om uitleg te geven aan alle geïnteresseerden!
Heel wat nieuwe leerlingen vonden de weg naar campus Centrum, en ze kregen ook meteen een primeur te horen: vanaf volgend schooljaar zal campus Centrum zijn studie-aanbod uitbreiden met een nieuwe studierichting, uniek in de regio: een Se-n-Se –jaar (Secundair na Secundair) medico-sociale administratie!
 

 
 

 
 

 


Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2015 | Powered by eFORUM