Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 

 

 

 
 
DEZE WEEK
 
Maandag 19 januari 2015
Projectdag Ikea - 3VV & 4VV
10.20 - 12.00 uur: "Ondernemer in de klas" - 5H, 5BI & 6H
 
Dinsdag 20 januari 2015
VM: onderzoeken IDEWE - 5GWWb
 
Woensdag 21 januari 2015
13 uur: Rem-toetsen
 
Donderdag 22 januari 2015
VM: Vormingsinstituut Guislain Gent
NM: "Sid-In" - 6H, 6ST & 6GWW
20 uur: infoavond Griekenland (paasvakantie)
 
Vrijdag 23 januari 2015
 
Zondag 8 februari 2015 - Schooletentje
van 11.30 tot 14.30 uur - inschrijvingsformulier: klik hier
 


"Soep op de stoep" - actie Welzijnszorg 2 weeks ago, jan 16 at 11:28
Op de wekelijkse dinsdagmarkt verkochten de leerlingen van 7OA soep die de leerlingen van 5 en 6 organisatiehulp klaargemaakt hadden. De opbrengst gaat naar "Welzijnszorg”. De leerlingen en de vrijwilligers van de parochie leveren hiermee een bijdrage aan de strijd tegen armoede. Het stadsbestuur verleende logistieke steun.
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Actie van de werkgroep mobiliteit – vrijdag 9 januari 2015 3 weeks ago, jan 09 at 11:52
De werkgroep mobiliteit maakt onze leerlingen tijdens de donkerste dagen van het jaar attent op zichtbaarheid in het verkeer. Een korte, maar belangrijke actie bij het begin van de schooldag.
- Met donkere kledij word je gezien tot op 20 m.
- Met heldere kledij tot op 50 m.
- Met retroreflecterend materiaal tot op 150 m!
- De stopafstand van een auto aan 50km/u op een nat wegdek is 34 m, aan 70 km/u bedraagt deze 60 m !
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC – Campus Centrum - Organisatiehulp als “sous-chef” van ondermeer Peter Goossens … dec 03 at 11:06
Zondag 23 november openden de leerlingen van 5 en 6 organisatiehulp samen met enkele topchefs de deuren van de Horeca Expo in Gent. Gedurende 5 dagen gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Ze zorgden voor het onthaal van de bezoekers en stonden in voor de nazorg in Bistro Puur (hotelschool Gent). Ze kregen ook de kans om de rechterhand te zijn van enkele top chefs zoals Peter Goossens en Wout Bru tijdens de vele kookdemonstraties.
Tijdens hun vrije uren konden ze hun ogen en smaakpapillen de vrije loop laten gaan. Ze leerden heel wat nieuwe producten kennen, zoals faux gras, foi gras, bitterballen met sprinkhanen, kroepoek van rozen, … Kortom Chef's Place was een verrijking en een unieke ervaring.
Vol verwachtingen kijken wij uit naar Horeca Expo 2015.
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC Campus Centrum - Sinterklaas staakt niet ... dec 03 at 10:30
Op maandagmorgen 1 december werden de leerlingen van het OLVC Campus Centrum aan de poort verwelkomd door de Sint en zijn 5 dynamische Zwarte Pieten. De Sint had dit jaar zijn bestelling geplaatst bij de minionderneming van de school "Choc’Amor”, alle leerlingen kregen dan ook lekkere chocolade van Choc’Amor!
De Sint sprak alle leerlingen toe en zei dat hij bijzonder verheugd was dat er zoveel leerlingen aanwezig waren op een stakingsdag, er was ook geen enkele medewerker van de school die staakte! Hij vertrouwde de leerlingen ook toe dat hij al heel wat scholen bezocht had maar dat hij het liefst van al naar Campus Centrum kwam en dat hij hoopte hier nog vele jaren te mogen komen … Hij wenste alle leerlingen veel doorzettingsvermogen bij het studeren en heel veel geluk bij de proefwerken!
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Uitwisseling Denemarken - maandag 20 oktober 2014 - vertrek okt 20 at 9:33
Om 9 uur stipt zijn onze leerlingen goed vertrokken op uitwisseling naar Denemarken. De bus was stipt op tijd en onze enthousiaste leerlingen stapten met een brede glimlach de Deense bus op. Je kan ons dagdagelijks volgen via het online verslag dat op onze website wordt gepubliceerd. Voor de foto's verwijzen we naar onze facebookpagina.
 
 
Online-verslag: klik hier
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
 
Ook Campus Centrum deed mee aan de Zuiddag … okt 17 at 10:25
Op donderdag 16 oktober werkten meer dan 14.000 jongeren voor "het Zuiden”. Ook onze leerlingen uit het 6de jaar namen voor het eerst deel aan de Zuiddag.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

Een greep uit de vele werk/stageplaatsen …
 
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Teambuilding 5GWW - do 18 & vr 19 september 2014 okt 16 at 2:15
Onze leerlingen van 5GWW trokken op donderdag 18 september te voet naar De Populier in Velzeke waar ze twee dagen verbleven. Het doel van deze teambuilding was elkaar op een andere manier (beter) te leren kennen.
De leerlingen werden opgedeeld in 4 groepen en deden verschillende workshops.

Mevrouw Foucquart leerde hen een verzorgingscrème maken met een geurtje naar keuze. Mevrouw Goossens zette op een interactieve manier de verschillende talenten van de leerlingen in de verf. Mevrouw Coppens ging de actieve toer op en deed allerlei teambuildingsspelletjes, al dan niet geblinddoekt. Bij mevrouw Spitaels schreven ze een positieve boodschap naar hun klasgenoten.
In de namiddag daagden de twee klassen elkaar uit voor het spel ‘allen tegen allen’. De leerlingen waren zeer competitief en gingen volledig op in het spel. Ze bakten heerlijke pannenkoeken, maakten een levende piramide, vlechtten elkaars haar, dronken 10 liter water,... . De b-klas behaalde uiteindelijk de overwinning.
Na de overheerlijke spaghetti werd in het bos vlaggenroof gespeeld. Nu was het de beurt aan de a-klas om te winnen.
Tijdens het gezellige kampvuur lazen de leerlingen de briefjes met positieve boodschappen gelezen, aten zij lekkere marshmallows en werd er tevens gezongen, gitaar gespeeld en gedanst.

Na een (te) korte nacht en een stevig ontbijt stortten we ons op workshop vaardigheden en beroepsattitudes. Hierin werden een aantal zorgende taken voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd.
Vertrekkende van een casus leerden de leerlingen over persoonlijke hygiëne, de eerste indruk op stage, over uit- en aankleden van een cliënt, ze leerden zelfs assisteren bij eten en drinken. De afhankelijkheid bij vele persoonlijke zorgen was een bijzondere ervaring voor de meeste leerlingen. We sloten deze workshop af met een ontspannende handmassage voor onze klasgenoot. Hiervoor gebruikten we natuurlijk onze zelfgemaakte, heerlijk ruikende verzorgingscrème.
Nog een hapje en een drankje, en we stapten welgezind terug naar school.
Ervaringen rijker, nieuwe vrienden gemaakt en een ruimere blik op het werkveld zijn het resultaat van deze teambuilding.
 
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC Campus Centrum werkt mee aan een proper Zottegem! okt 13 at 1:21
Op 9 oktober 2014 hebben de leerlingen van het eerste jaar A en B-stroom in het kader van het vak natuurwetenschappen meegewerkt aan de intergemeentelijke ILvA-zwerfvuilactie (indevuilbak.be).
Gewapend met handschoenen, vuilniszakken en afvalgrijpers vertrokken ze via de Heldenlaan naar het Egmontpark. Overal raapten ze zorgvuldig het zwerfvuil op. De buit was dan ook aanzienlijk. Sigarettenpeuken, flessen, papier, blikjes, plastiek en ja zelfs een slaapzak belandden zorgvuldig in de vuilniszak.
De boodschap kwam bij de leerlingen duidelijk over: vuilnis hoort niet op straat maar in de vuilnisbak! Of zoals één van de leerlingen het verwoordde: ”we moeten beter zorg dragen voor het milieu en de omgeving.”
Integratiedagen eerstejaars - Oostende (ma 29 sep, di 30 sep & wo 1okt 2014) sep 30 at 9:15
Dag 1: maandag 30 september 2014
Om 8.30 uur stonden we met pak en zak klaar voor de meerdaagse. Na het inladen waren we allen vol spanning vertrekkensklaar. Met heel wat claxongeluid van de bus verlieten we Zottegem city.
De bus bracht ons tot domein Raversyde waar we het vogelopvangcentrum bezochten . Hier verzorgen de dierenvrienden gewonde vogels en kleine zoogdieren. Achteraf konden we aan de hand van informatieve borden onze kennis testen.
Na het verorberen van onze picknick bezochten we de Duitse verdedigingslinies van Wereldoorlog II. Tal van bunkers, loopgraven en luchtafweersystemen werden door ons in het vizier genomen. Een mooie tocht bracht ons tussen de zee en het binnenland.
Na een tramrit doorheen Oostende maakten we kennis met ons jeugdverblijfcentrum. Elk van ons vond een geschikte kamer. We verkenden de omgeving van " Duin en Zee” en de jongens konden zich nog met voetballen uitleven.
 
Dag 2: dinsdag 30 september 2014
Ondanks de grote inspanningen van de vorige dag waren een aantal leerlingen al wakker om 6.30 uur. Toch bleven we liggen tot 7.30 uur. Een grondige wasbeurt was deze morgen echt niet nodig, want "de garnalen” wachtten na een stevig ontbijt en onze taaltoets wiskunde. Om 10 uur stonden we te popelen om het gekke visserspak aan te trekken. Dit was op zich al een heel karwei. Ingepakt in een te groot pak en te grote laarzen sleepten we ons naar het strand waar de gids ons de nodige instructies gaf. Gelukkig was de zee enorm rustig, maar eenmaal in het water was het toch wel ploeteren om recht te blijven. Plots dook er een zeehond op die benieuwd een kijkje kwam nemen.
De buit van de visvangst was heel groot. Tal van vissen: pladijs, garnalen, krabben, tong, tarbot, … zelfs een gevaarlijke vis, de pieterman. Deze vis graaft zich in en als je per ongeluk op deze vis trapt, steekt hij met zijn vin op waardoor je zo’n 12 uur verlamd bent. De kwallen waren hier niets tegen…
Op de golfbreker waren er talrijke schatten aan schelpjes en Oosterse oesterschelpen.

De zon kwam af en toe eens piepen in de voormiddag. Moe en nat, maar toch voldaan keerden we deze middag terug naar het jeugdverblijfcentrum. Na een douchebeurt werden we in watten gelegd met een heerlijke maaltijd voorzien van frietjes.
De begeleiders van Tuur de garnaal kookten voor ons de garnalen die we gevangen hadden. Hmm, heerlijk… Benieuwd hoeveel ze aan de Visserskaai vragen voor deze lekkernij.

Na de voorstelling van clb-medewerkers trokken we naar de stad. Na een stevige wandeling bereikten we het centrum en staken we het water over met de veerboot. We leerden Oostende beter kennen en mochten ook even iets lekkers of iets leuks kopen in de winkels.
De zon toverde bij iedereen een glimlach op het gezicht. Onze directie, Wim en de coördinatoren vergezelden ons vandaag en vertrokken net voor het avondeten tevreden terug huiswaarts.
We sloten de avond af met een quiz en mochten nog gezellig napraten.

 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Teambuilding 6H en 6ST … of de start van een sterke minionderneming! sep 16 at 9:33
Woensdagmorgen 10 september werden de leerlingen van 6H en 6ST verwacht in de warme refter van de school voor de start van de teambuilding, daar wachtte een eerste opdracht op ons. Door het maken van een klein rekensommetje konden we ons ontbijt bemachtigen. Na het stevig ontbijt vertrokken we richting station Zottegem, waar we de trein naar Diksmuide namen. Eenmaal aangekomen in Diksmuide, in "Het Buitenbeentje" verkenden we het verblijf waar we de komende drie dagen zouden verblijven. We namen nog even de tijd om een lunch te zoeken in het centrum. Daarna vertrokken we met de fiets richting Nieuwpoort. Na een tocht van 10 km kwamen we aan in Nieuwpoort en werden we getrakteerd op een ijsje door mevrouw Cousy. Iedereen had weer nieuwe krachten opgedaan en was klaar voor de volgende opdracht: een ruiltocht! In één uur moesten we in groepjes zoveel mogelijk geruild hebben. Een uur later verzamelden we weer, sommigen hadden al wat meer kunnen ruilen dan anderen. Met onze laatste krachten deden we nog enkele leuke strandspelletjes wat de teamgeest enorm bevorderde. Na de inspanning komt de ontspanning en dus was het tijd voor een terrasje, om de batterijen opnieuw op te laden. Met een volle batterij fietsten we richting Diksmuide, waar mevrouw Van Pamel ons opwachtte met zelfgemaakte spaghetti. De avond vulden we met een leuke quiz! We praatten nog even na over de eerste dag, dan was het tijd om te slapen, zodat we goed uitgerust waren voor de volgende dag.

Donderdag begonnen we de dag met een stevig ontbijt, klaargemaakt door de meisjes van 6H. Daarna kregen we een interessante uitleg van Freekje van Schuylenberg, coördinator van Vlajo, over het opstarten van een minionderneming. Daarna was het al tijd voor het middagmaal. Na de lekkere vol-au-vent begonnen we aan een vlottentocht, daarna maakten we nog een tochtje met de kajak.
'S avonds vergaderden we over de minionderneming. Het was ongelooflijk hoe de minionderneming op zo een korte tijd plots tot leven kwam. Het werd stilaan duidelijk dat enkele losse ideeën een sterk geheel zouden vormen. Dan volgden de sollicitaties, een moment van heel veel stress. De departementen werden vlot verdeeld en na een moeilijke beslissing werden ook de plaatsen voor algemeen directeur en adjunct directeur uitgedeeld. Er werd getoost met bubbels en hapjes en we maakten er nog een gezellige avond van.

Vrijdag 12 september zorgden mevrouw Cousy en mevrouw Degroote voor het ontbijt. Daarna konden we met z’n allen het verblijf schoonmaken en onze koffers pakken. Later op de ochtend maakten we nog een wandeling door Diksmuide en genoten we van het zonnetje op een terrasje. 'S middags aten we in het centrum, sommigen frietjes, anderen pasta... En dan was het al tijd om afscheid te nemen van mevrouw Cousy en terug te keren naar Zottegem. We kunnen terug kijken op een geslaagde teambuilding, we kwamen terug als 1 hechte groep met een sterk concept voor onze minionderneming.

Verslaggever
Jasper Heymans
 
Fotoboek: klik hier
 

 
 
 

 

Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2014 | Powered by eFORUM