Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 

  
 
DEZE WEEK
 
Maandag 25 mei 2015
Vrijaf

Dinsdag 26 mei 2015
GIP 6GWW
Amsterdam (2-daagse) - 7VVT
Brugge (daguitstap) - 7KAG
 
Woensdag 27 mei 2015  
Amsterdam (2-daagse) - 7VVT 
 
Donderdag 28 mei 2015
GIP 6GWW
NM - Vaccinaties eerstejaars

Vrijdag 29 mei 2015  - einde stage 7TBZ/KZ/OA
GIP 6GWW
10.20 uur - afsluiter rookstop
NM - "Biodiv'je tweedejaars
Atletiek
 Campus Centrum “fietst veilig” 1 week ago, mei 22 at 9:25
"Maty”, een small business project van HoGent (waarvan één van de ondernemers een oud-leerling is van de richting boekhouden-informatica, namelijk Arno Stevens die de richting KMO-management volgt, hij zit in zijn tweede jaar) organiseerde dit schooljaar een campagne rond fietsveiligheid waaraan een wedstrijd was gekoppeld. Zij lieten zich sponsoren door "fiets!”.
Arno nam contact op met zijn vroegere school en stelde de campagne voor. De leerlingen van de eerste graad namen allemaal deel aan de wedstrijd: zij ontwierpen een affiche die aanzet tot het gebruik van fietslichten. "Maty” zorgde ervoor dat er per school één winnaar uitgekozen werd, de leerlingen konden zelf via een online document stemmen op de mooiste affiche. Voor onze campus was de winnares Gabriela De Buck uit 1Ba. Dankzij haar krijgt de hele klas fietslichtjes van de minionderneming "Maty”. Proficiat aan Gabriela!
Doe-dag HBO-Verpleegkunde mrt 27 at 11:08
Op woensdag 25 maart namen de leerlingen van 6GWWa, 6GWWb, 6GWWc, 7KZ en 7TBZ deel aan de doe-dag HBO-Verpleegkunde, georganiseerd door Campus Zottegem van het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius.
Onze leerlingen kregen er uitleg over de opleiding en in verschillende workshops maakten ze ook kennis met de technieken voor bloeddrukmeting, handhygiëne, wondzorg, ...
Het was tof dat verschillende van onze oud-leerlingen de workshops begeleid hebben!
Campusdagen - dag 1 - donderdag 26 maart 2015 mrt 27 at 7:41
Vandaag (donderdag 26 maart) bezochten heel wat zesdeklassers van het basisonderwijs de 3 campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege. Door afwisselende en boeiende lesactiviteiten maakten ze kennis met het secundair onderwijs en met de school. Het bezoek op campus centrum werd afgesloten met een mini-receptie die door de leerlingen zelf in de keukens van de school voorbereid werd. De foto's van de kinderen stralen enthousiasme en tegelijk ook gezonde nieuwsgierigheid uit.
Wereldwaterdag@school mrt 20 at 3:25
Leidingwater is geen evidentie voor veel mensen op aarde. In ontwikkelingslanden moet men vaak kilometers stappen om water te halen. Het zijn meestal kinderen die dit moeten doen. Ondertussen kunnen ze niet naar school gaan.

Om voor dit wereldprobleem aandacht te vragen nemen wij op onze campus deel aan de wereldwaterdag@schooL.

Bij het middageten en tijdens de pauzes krijgen leerlingen leidingwater, de enige drank die op 20 maart op school te verkrijgen is.

De "waterdragers” zijn de leraren die zich engageren voor de werkgroep milieu.
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
Zonsverduistering 2015 - een zonneglimlach om niet te vergeten! mrt 20 at 3:10
  
 
All that is now
All that is gone
All that's to come
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
(Pink Floyd)
 
Ondanks de ongunstige weerberichten, geloofden we er toch in: we zouden een glimp van de zonsverduistering opvangen! Half tien exact blikten we een eerste keer naar buiten: grijs en bewolkt. 10 minuten later echter toonde de zon zich toch van haar beste - deze keer verduisterde - kant. Het signaal voor de leerlingen om massaal naar buiten te komen kijken, weerklonk door de hele school. De leerlingen stroomden toe op de speelplaats en keken via het eclipsbrilletje naar het spektakel. Door de soms ijle bewolking was de zonsverduistering prachtig in beeld. Heel wat leerlingen legden deze uitzonderlijke zon digitaal vast. De mooie "smiley" hebben we nog allemaal samen gezien, daarna nam de bewolking weer toe en konden de lessen weer hervatten.
Een uitzonderlijk moment om te koesteren.
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
Valmeinier 2015 mrt 20 at 2:46
Voor de zesde keer op rij is dit tot nu toe een geslaagde stage. Nog geen zieke leerlingen, wel maag-darminfecties bij de kinderen. De leerlingen doen één voor één hun best! De sfeer is positief! We merken telkens op dat deze Intersoc-stage een grote meerwaarde is voor de leerlingen om later in het werkveld te functioneren als een volwaardige kindbegeleidster. Ze staan niet enkel in voor de opvang van de kinderen, maar moeten, in teamverband hun ‘clubje’ van a tot z organiseren, met bijhorende activiteiten, eetmomenten, verzorgingsmomenten, omgang met ouders, stressbestendigheid, vermoeidheid...
Voor het volledige verslag: klik hier
Winst minionderneming Jieha geschonken aan "Rozengaard vzw" mrt 20 at 2:39
De leerlingen van 5 management & communicatie maakten vorig schooljaar, toen ze nog in 4 handel talen zaten, een mooie winst van € 120,00 euro met hun minionderneming Jieha.
Ze hadden een goed doel voor ogen maar de communicatie met deze vzw bleek heel wat moeilijker dan gedacht.
Daarom besloten de leerlingen dat het nu toch wel tijd was om deze centen te schenken aan een ander goed doel.
Mevr. Van Den Hecke bracht hen in contact met de Zottegemse vzw Rozengaard waar een aantal kinderen die een moeilijk thuis kennen,tot rust kunnen komen.
 
Het geld wordt goed besteed. De kinderen die er verblijven, mogen een dagje naar Oceade, het waterpretpark in Brussel, tijdens de vakantie.
De centen die 5 management & communicatie met hun Jieha verdienden, worden bijgelegd bij deze uitstap.
De meisjes kregen de eer om de cheque te overhandigen aan Rozengaard vzw.
Zonsverduistering (gedeeltelijk) - vrijdag 20 maart 2015 mrt 17 at 8:37
Een zonsverduistering of zonne-eclips vindt plaats wanneer de schaduwkegel van de maan de aarde raakt. De zon, de maan en de aarde staan dan op 1 lijn. De maan, die 400 keer dichter bij ons staat dan de zon en zo dus even groot lijkt aan de hemel, kan de zon tijdelijk bedekken.

 
In België is er vrijdag 20 maart een gedeeltelijke zonsverduistering.
Om 9.28 u zien we het eerste contact tussen de maan en de zon. De zon staat dan op een hoogte van 23° in het zuidoosten. Naarmate de zon hoger aan de hemel komt te staan in een meer zuidelijke richting, neemt ook de bedekkingsgraad stilaan toe.
Om 10.35 u zien we dan uiteindelijk de maximale verduistering waarbij ongeveer 83% van de zonnediameter bedekt zal zijn. Het is dan net alsof je een reusachtige smiley aan de hemel ziet staan. Op dat moment staat de zon al op een hoogte van 31°.
Vervolgens verdwijnt de maan geleidelijk van voor de zon tot het laatste moment van contact omstreeks 11.46 u.

Uiteraard zal de invloed op de omgeving niet zo sterk zijn als bij een totale zonsverduistering, maar je zal wel een verschil merken met een gewone zonnige dag. Zo zal het schemerdonker worden (alsof je door een zonnebril kijkt) en zal je duidelijk merken dat er iets aan de hand is met de zon.
Bron: www.eclips2015.be
 
Wij van Campus Centrum willen onze leerlingen ook laten genieten van dit spektakel. Dit moet natuurlijk op een veilige manier: daarom bestelden we voor alle leerlingen een eclipsbrilletje!
Bezoek aan Collishop Halle en logistiek centrum Hellebroek mrt 16 at 9:50
Op dinsdag 10 februari 2015 brachten de leerlingen van 3 en 4 office retail een bezoek aan Collishop in Halle.
In de voormiddag kregen ze een powerpoint over het ontstaan van Collishop, bezochten ze de fotostudio en de showroom. Hier konden de leerlingen volop alle artikelen uitproberen. ’s Middags werd een broodjeslunch aangeboden, vooral de dessertjes vielen in de smaak. In de namiddag werden de leerlingen rondgeleid in het logistiek centrum Hellebroek, waar het orderpicken van de bestellingen gebeurt. De leerlingen kregen eerst instructies in verband met de veiligheid. Zo was de veiligheidshelm verplicht en moesten de leerlingen binnen de lijnen lopen in het magazijn, zodat de gangpaden vrij bleven voor de stapelaars. Zowel de showroom als het logistiek centrum waren indrukwekkend. Sommige leerlingen hadden liever meegeholpen in plaats van enkel een rondleiding te krijgen. Dit belooft voor de toekomst!
 
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
“Campus Centrum goes to London” mrt 16 at 9:38
Donderdag 5 en vrijdag 6 maart trokken 58 leerlingen en 8 leerkrachten richting Londen. Donderdagmorgen, zeer vroeg – met een bijna volle maan – verzamelde de groep aan de Bevegemse Vijvers en reden we met de bus (bestuurd door de meest fantastische buschauffeur ooit) naar Calais waar we The Shuttle namen en onder het kanaal door Engelse bodem bereikten … Wat een ervaring! Voor velen was het de eerste keer dat ze "onder water” reisden van het ene land naar het andere!
 
Na twee uur rijden kwamen we aan in Londen, eerst inchecken in het hotel en daarna een wandeling die ons naar de mooiste plekjes bracht: Piccadilly Circus, Chinatown, Trafalgar Square, the London Eye, Buckingham Palace, eekhoorntjes in Hyde Park, The London Eye, Houses of Parliament, The Big Ben, de rode bussen, de authentieke taxi’s … en nog zoveel meer! We eindigden in Covent Garden waar we van een typisch Engelse maaltijd konden genieten! De eerste souveniertjes werden gekocht! De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Novello Theatre waar we allemaal ongelooflijk genoten van de musical "Mamma Mia” … Abba werd weer heel even alive and kicking!
 
Na een rustige nacht in het hotel waren we klaar voor een bezoek aan Madame Tussauds … We maakten ondermeer kennis met George Clooney, Barak Obama, Angela Merkel, Adele, Ghandi, OneDirection, Ronaldo, de Engelse koninklijke familie … voor ons geen onbekenden meer! Bij sommigen mochten we zelfs op de schoot! Een rit in een ouderwetse taxi leerde ons 400 jaar Engelse geschiedenis aan den lijve ondervinden! Een film in 4D bracht ons in vervoering en Scream, de spookwandeling door het griezelige verleden van Engeland, deed velen even luidkeels van schrik roepen!
 
We eindigden de tweedaagse in Oxford Street waar de "ponden rolden” (Primark moet dringend de voorraad aanvullen!).
 
Omstreeks 23 uur waren we terug op Zottegemse bodem. We kijken terug op een leerrijke, boeiende, ontspannende tweedaagse!
Het was een enthousiaste, gedisciplineerde groep met wie we nog op stap willen …

En dit vonden onze leerlingen ervan:
  • Londen, een grootstad, die je misschien anders nooit zou ontdekken.
  • Ik heb veel dingen gezien die ik nog nooit gezien had. Echt de moeite waard.
  • De bezienswaardigheden vond ik heel mooi, vooral Londen centrum. Twee dagen waren te kort.
  • De begeleiding was prima.
  • Madame Tussaud was echt super.
  • De vrije tijd in Covent Garden mocht langer duren. Het was daar zo tof met die gezellige sfeer 's avonds. Het park met de eekhoorntjes en het uitzicht was zalig.
  • Alles was leuk; ik zou graag nog meer gezien hebben.
 
Volg ons op facebook - www.facebook.com/olvccentrum
 
 

 
 
 

 


Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2015 | Powered by eFORUM