Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Eerste schooldag - maandag 1 september -
08.25 uur
 

Campus Centrum neemt afscheid van laatstejaars jul 10 at 8:30
Het einde van het schooljaar is altijd een tijd van afscheid nemen. Op woensdag 25 juni zegde het Onze-Lieve-Vrouwcollege zijn laatstejaarsleerlingen vaarwel. Meer dan 250 leerlingen zwaaiden in de drie campussen van het OLVC af … Overkoepelend thema dit jaar was "wensen voor het LEVEN”
In de drie campussen startte de plechtige proclamatie met een sfeervol bezinningsmoment en/of misviering. Na het bezinningsmoment hield de directeur van de school een toespraak waarin ze alle laatstejaars veel succes in de toekomst. Mevrouw Henau, directeur van Campus Centrum benadrukte in haar speech de meerwaarde van een tso/bso-opleiding. Ze benadrukte ook het feit dat elke leerling talenten heeft die maximaal moeten ingezet worden. Daarna werden de diploma’s uitgereikt en de prijzen uitgedeeld. Er was ook ruimte voor muziek, getuigenissen van leerlingen, presentaties, …
Na het officiële gedeelte was het tijd voor een verfrissende receptie. De zesdejaars konden zo herinneringen ophalen over middelbare schooltijd samen met hun leerkrachten. Uiteraard bij een heerlijk glas en een lekker hapje.
 
Pensioen
Niet alleen de laatstejaars vielen in de prijzen. In onze school werden Thérèse Vanhollebeke, Ingrid Van Caenegem en Carine Van Hoorde in de bloemetjes gezet. Zij gaan vanaf 1 september 2014 met pensioen. Ook voor hen hadden de leerlingen en leerkrachten heel wat verrassingen voorzien. Voor de drie collega’s was het duidelijk dat de leerlingen hen enorm gewaardeerd hebben, en dat ze hen zullen missen.
Dag van het onderhoudspersoneel - 19 juni 2014 jun 19 at 11:50
Wim, Joseane, Carine & Chris en Rosa zorgen er elke dag voor dat de school proper is. Zij slagen er ook in om het team medewerkers te verwennen met koffie bij de pauze en bij vergaderingen, ze helpen mee om het welbevinden van de leerlingen te bewaken. Wij zijn trots op ons onderhoudsteam, wij zijn ook heel dankbaar voor het vele werk dat zij elke dag verrichten.
Op onze beurt verwennen ze met o.a. een kleine attentie op de dag van het onderhoudspersoneel.
Taalstage Rochefort mei 27 at 11:47
Van 5 tot 7 mei 2014 gingen de leerlingen van 4 tso (4H/HT en 4STW) op taalstage Frans naar Rochefort. Samen met de begeleidende leerkrachten mevr.Dorien D’Hoe en Mevrouw Glorieux vertrokken de 45 leerlingen om 8.46 uur in het station van Zottegem.
Ongeveer 3 uur later werden we in het station van Jemelle door de leiders van Eurolangues opgewacht.
De animatoren hadden tal van activiteiten gepland. De leerlingen zochten , na het bezoek aan ‘une friterie’ met een Franstalige wegbeschrijving hun weg naar het centrum ‘Eurolangues’. Ze kregen verschillende taalopdrachten zoals interviews afnemen in het stadje Rochefort, deelnemen aan taalspelletjes, karaoke ,uitleg geven bij een modeshow met defilé , en dan waren er ook nog de "gedwongen" conversaties in de gastgezinnen waarin ze 's avonds werden ondergebracht.
Natuurlijk was er ook een beetje tijd voor ontspanning met een disco-avond en een quiz. Ludieke activiteiten legden de nadruk op spreekdurf, expressie, verrijking van de woordenschat en het in praktijk brengen van reeds opgedane kennis. De laatste dag was er de finale, waarbij de leerkrachten de moeilijke taak hadden om een winnaar te kiezen. ….
Volgens de leerlingen was de taalstage een toffe en leerrijke ervaring !
 
 Verslag: klik hier
 Fotoboek: klik hier
Diploma-uitreiking - Rookvrije klassen - vrijdag 23 mei 2014 mei 26 at 10:54
Dit schooljaar namen 9 klassen uit onze school deel aan de Vlaamse 'Wedstrijd Rookvrije Klassen'. Met deze wedstrijd willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo's leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om rookvrij te blijven of hen te helpen om te stoppen met roken. Deelnemende klassen sluiten een contract af om 6 maanden rookvrij te blijven.
 
Fotoboek: klik hier
Perstekst: klik hier
3OR, 4VK, 4K, 5OF en 5RE bezoeken de Decathlonwinkel in Brugge apr 30 at 11:35
Op donderdag 20 maart bezochten we de Decathlonvestiging in Brugge.
Chris Vaals, exploitatiemanager, gaf ons uitleg over het ontstaan en de groei van de winkelketen. Wist je dat Decathlon tegen 2018 40 vestigingen zal hebben in België? Ook de sollicitatieprocedure werd uitgelegd. Wist je dat de eerste vereiste is dat je actief aan sport doet? Daarnaast delen de Decathlonmedewerkers de volgende vier waarden: vitaliteit, oprechtheid, verantwoordelijkheid en generositeit.
Dan was het de beurt aan Pieter Van Londersele, de winkeldirecteur. Hij leidde ons rond in de winkel zelf en in de transit. De nadruk lag op de passiemerken die een goede prijs-kwaliteit verzekeren en zo een beginnende sporter niet op onnodige kosten jagen.
Dat je ook artikelen kon testen, hadden Arnaud en Morgan van 3 OR al snel door…
Met dank aan Pieter en Chris, die enthousiast vertelden over hun passiemerken.
A. Baele
Opbrengst schooletentje is goed besteed! apr 28 at 10:49
Vrijdagochtend 25 april werden 40 witte tafels en 160 kleurrijke stoelen (blauw, grijs, rood, oranje, limoen) voor de eetzaal geleverd en meteen geplaatst. Het is verrassend hoe de refter voor de warme maaltijden er plots helemaal anders uitziet. De leerlingen waren erdoor verrast en reageerden heel positief.
Deze aankoop was mogelijk dankzij de opbrengst van het schooletentje op 2 februari 2014. Wij willen iedereen danken die hiervoor een bijdrage geleverd heeft.
Interessedagen tweedejaars apr 24 at 10:38
Tweedejaars OLVC kiezen bewust toekomstige studierichting dankzij de "interessedagen”

Op woensdag 23 april organiseerden de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege – in het kader van de lessen rond studiekeuze - een "interessedag” voor alle tweedejaars. Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen zo goed mogelijk geïnformeerd worden over alle studierichtingen die het OLVC aanbiedt. Zo kunnen zij een goede studiekeuze maken voor hun verdere schoolloopbaan.

Tijdens deze interessedag, een primeur voor het OLVC, maakten de leerlingen kennis met de vier "studiegebieden” die in het OLVC aangeboden worden; dat zijn: economie & maatschappij, mens & maatschappij, wetenschappen & techniek en taal & cultuur.

Leraren van de drie campussen dompelden de tweedejaars onder in de wereld van de economie, wetenschappen, taal en mens & maatschappij. Dit gebeurde aan de hand van heel wat alternatieve lesvormen: een "business battle quiz”, een interactieve wedstrijd rond psychologie en cultuurwetenschappen, taalspelletjes en een imitatie van "Scheire en de Schepping”. Alle leerlingen deden enthousiast mee, ze konden zelf ervaren dat economie bijvoorbeeld ook spannend en stoer kan zijn, ze leerden werken met de nieuwste werkvormen (QR-reader via Ipad), ze leerden heel veel wetenschappelijke weetjes en ze praten nu zelfs al een mondje Duits…

De leerlingen en hun ouders kunnen zich nu verder informeren over de verschillende studiegebieden tijdens de opendeurdag (zondag 27 april) en de infoavonden in mei. (zie meer info op de schoolwebsite)
 
Fotoboek: klik hier
Welkom, Fatim! mrt 21 at 2:49
Plant de toekomst. Zo luidt de slogan voor de vastencampagne van Broederlijk Delen in 2014. De Senegalese Ndeye Fatim Diallo is in het kader daarvan te gast op onze school van 18 tot 25 maart. Fatim is 24 en werkt in Senegal voor Agrécol Afrique. Deze ngo helpt boeren omschakelen naar biologische landbouw. Zoveel mogelijk leerlingen maken met haar tijdens de inleefweek kennis. Het is inleven in 2 richtingen: wij leren het leven en werk kennen van Fatim in Senegal en zij leert Zottegem en onze school beter kennen.
 
Voor een dagelijks verslag: klik hier
Voor het fotoboek: klik hier.

“Economy on the rocks” groot succes mrt 18 at 1:42
Woensdagavond 12 maart vond in de zaal Rhetorica een groots event plaats rond economie, georganiseerd door de domeinwerkgroep Economie van het OLVC, het Jieha!-team Yellz en de minionderneming Yolivia. De campusoverstijgende werkgroep economie wilde daarmee het economie-onderwijs in het Katholiek secundair onderwijs in Zottegem stevige wortels geven en zo in gaan tegen de hedendaagse tendens dat het economie-onderwijs in Vlaanderen zou achteruitgaan.
 
Het werd een bijzonder geslaagde avond, met als hoogtepunt de interessante en amusante lezing van filmmaker Jan Verheyen over film als product van economie. Voor de muzikale tussendoortjes zorgde de muziekgroep Das Rock.
 
De opbrengst van de avond ging integraal naar Toogal Djangue, een vzw die steun biedt aan kansarme meisjes in Senegal. Na de lezing en het laatste nummer van Das Rock werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een fairtradereceptie.
 
Enkele reacties achteraf …
 
Een puike organisatie, veel inzet van de leerlingen, warme sfeer op de receptie naderhand. (P. Cottenie)
 
Ik wou je nog eens bedanken voor het warme onthaal, gisteren. Hopelijk waren de mensen tevreden over de lezing. Sorry dat ik niet kon blijven voor de receptie maar ik zit ook in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen ‘Vermist’ dus ik moet enige zelfdiscipline aan de dag leggen… (J. Verheyen)
 
Wij hadden een heel fijne avond, een beetje "apart” voor ons als "rockband” maar tegelijkertijd een onvergetelijk moment. Wij hebben ook héél veel woorden van lof voor de organisatie en de ontvangst. We weten uit ervaring dat jullie daar experts in zijn en het is woensdag nog maar eens bewezen. (Das Rock)
 
Ik wil jullie van harte feliciteren met de prachtige avond die jullie georganiseerd hebben. De leerlingen en de betrokken leerkrachten hebben dat piccobello gedaan! Iets om fier over te zijn! (A. De Vuyst)
 
Proficiat met het originele initiatief " economy on the rocks"! Het was een mooie, boeiende avond met een gezellige afsluiter! Dank voor jullie samenwerking! (R. Henau en D. Everaert)
 
Samenwerken in deze groep geeft zeker een goed gevoel ! Je kon het echt niet voelen dat we op verschillende campussen staan. De liefde voor ons vak economie en de liefde voor onze leerlingen liggen zeker aan de basis van de open, constructieve en vriendschappelijke medewerking in deze werkgroep. Laat ons daarom verder samenwerken aan de opbouw van een sterk economie-onderwijs in het OLVC. (G. De Moor)
 
'The making of ...' was een hele onderneming en een boeiende ervaring. Onze leerlingen konden hun ondernemerstalenten echt ontdekken. We mochten sommigen zien 'groeien' en 'openbloeien'. En dat was deugddoend. Ik wil graag alle medewerkers van harte danken voor de positieve samenwerking en ook de directie die ons het vertrouwen schonk om 'een idee' te laten groeien en uit te werken. (R. Decoen)
 
Fotoboek: klik hier
Denen op bezoek mrt 13 at 2:04
Deze week ontvangen de leerlingen uit 5ST, 5H en 5GWW 25 Deense leerlingen. Ze werken rond een centraal thema nl. Wereldoorlog I en er worden allerlei interactieve activiteiten georganiseerd. De voertaal is Engels. Je vindt hierna het programma, een dagelijks webverslag en enkele sfeerfoto’s.
 
 
Meer info: klik hier
Fotoboek: klik hier
  
 
 
Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2014 | Powered by eFORUM