Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 

 

 

 
 
DEZE WEEK - stage 5 & 6GWW - stage 7KZ/TBZ/OA
 
Maandag 2 maart 2015
 
Dinsdag 3 maart 2015 
 
Woensdag 4 maart 2015 
Bezoek Bernadetteschool
NM - minivoetbal: 3de graad
NM - tafeltennis / badminton: 2de /3de graad
 
Donderdag 5 maart 2015
Londen - 4 & 5OR, 4VV, 5VZ, 5OH
Daguitstap Gent "Armoede vandaag" - 3H/STW
 
Vrijdag 6 maart 2015
Londen - 4 & 5OR, 4VV, 5VZ, 5OH
08.30 uur - spellingtoets 1Bb en 1Ab
13.00 uur - spellingtoets 1Ba en 1Aa
Initiatie schermen - eerstejaars
Daguitstap Gent "Armoede vandaag" - 4H/HT/STW
Rapport 3 - 3de graad OF/RE, VZ, OH en 7de jaren
Rapport 5 (eerste graad, tweede graad bso)
 
Vrijdag 6 maart en zondag 8 maart 2015
Schooletentje Grotenberge
 
_______________________________________________________________
 
Donderdag 12 maart 2015 om 20 uur - campus Grotenberge
Infoavond campus Grotenberge - "Mijn baas kiest voor mijn talent" - meer info: klik hier
 

100 dagen - do 12 & vr 13 februari 2015 3 weeks ago, feb 13 at 1:26
Gisteren (donderdag 12 februari) en vandaag (vrijdag 13 februari) vierden de leerlingen hun 100 dagen. Alles is goed verlopen. Voor een beeldverslag verwijzen we naar onze facebookpagina.

 
Ondernemer in de klas: Maarten Verhoeven, zaakvoerder bvba Verrassend Vastgoed 4 weeks ago, feb 11 at 11:44
Project in samenwerking met Vlajo

De leerlingen van 5 handel, 5 secretariaat-talen, 5 boekhouden-informatica, 6 handel en 6 secretariaat-talen kregen de kans om in gesprek te gaan met een echte ondernemer. Wij kregen bezoek van Maarten Verhoeven, zaakvoerder van de bvba Verrassend Vastgoed. Maarten is een jonge, dynamische en ondernemende man. Na een korte theoretische benadering over het ondernemerschap vertelde Maarten zijn eigen verhaal als startende vastgoedmakelaar.

Aan de hand van concrete voorbeelden werden de voor- en nadelen van het ondernemerschap besproken.

Meer lezen: klik hier
"Soep op de stoep" - actie Welzijnszorg jan 16 at 11:28
Op de wekelijkse dinsdagmarkt verkochten de leerlingen van 7OA soep die de leerlingen van 5 en 6 organisatiehulp klaargemaakt hadden. De opbrengst gaat naar "Welzijnszorg”. De leerlingen en de vrijwilligers van de parochie leveren hiermee een bijdrage aan de strijd tegen armoede. Het stadsbestuur verleende logistieke steun.
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Actie van de werkgroep mobiliteit – vrijdag 9 januari 2015 jan 09 at 11:52
De werkgroep mobiliteit maakt onze leerlingen tijdens de donkerste dagen van het jaar attent op zichtbaarheid in het verkeer. Een korte, maar belangrijke actie bij het begin van de schooldag.
- Met donkere kledij word je gezien tot op 20 m.
- Met heldere kledij tot op 50 m.
- Met retroreflecterend materiaal tot op 150 m!
- De stopafstand van een auto aan 50km/u op een nat wegdek is 34 m, aan 70 km/u bedraagt deze 60 m !
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC – Campus Centrum - Organisatiehulp als “sous-chef” van ondermeer Peter Goossens … dec 03 at 11:06
Zondag 23 november openden de leerlingen van 5 en 6 organisatiehulp samen met enkele topchefs de deuren van de Horeca Expo in Gent. Gedurende 5 dagen gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Ze zorgden voor het onthaal van de bezoekers en stonden in voor de nazorg in Bistro Puur (hotelschool Gent). Ze kregen ook de kans om de rechterhand te zijn van enkele top chefs zoals Peter Goossens en Wout Bru tijdens de vele kookdemonstraties.
Tijdens hun vrije uren konden ze hun ogen en smaakpapillen de vrije loop laten gaan. Ze leerden heel wat nieuwe producten kennen, zoals faux gras, foi gras, bitterballen met sprinkhanen, kroepoek van rozen, … Kortom Chef's Place was een verrijking en een unieke ervaring.
Vol verwachtingen kijken wij uit naar Horeca Expo 2015.
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC Campus Centrum - Sinterklaas staakt niet ... dec 03 at 10:30
Op maandagmorgen 1 december werden de leerlingen van het OLVC Campus Centrum aan de poort verwelkomd door de Sint en zijn 5 dynamische Zwarte Pieten. De Sint had dit jaar zijn bestelling geplaatst bij de minionderneming van de school "Choc’Amor”, alle leerlingen kregen dan ook lekkere chocolade van Choc’Amor!
De Sint sprak alle leerlingen toe en zei dat hij bijzonder verheugd was dat er zoveel leerlingen aanwezig waren op een stakingsdag, er was ook geen enkele medewerker van de school die staakte! Hij vertrouwde de leerlingen ook toe dat hij al heel wat scholen bezocht had maar dat hij het liefst van al naar Campus Centrum kwam en dat hij hoopte hier nog vele jaren te mogen komen … Hij wenste alle leerlingen veel doorzettingsvermogen bij het studeren en heel veel geluk bij de proefwerken!
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Uitwisseling Denemarken - maandag 20 oktober 2014 - vertrek okt 20 at 9:33
Om 9 uur stipt zijn onze leerlingen goed vertrokken op uitwisseling naar Denemarken. De bus was stipt op tijd en onze enthousiaste leerlingen stapten met een brede glimlach de Deense bus op. Je kan ons dagdagelijks volgen via het online verslag dat op onze website wordt gepubliceerd. Voor de foto's verwijzen we naar onze facebookpagina.
 
 
Online-verslag: klik hier
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
 
Ook Campus Centrum deed mee aan de Zuiddag … okt 17 at 10:25
Op donderdag 16 oktober werkten meer dan 14.000 jongeren voor "het Zuiden”. Ook onze leerlingen uit het 6de jaar namen voor het eerst deel aan de Zuiddag.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

Een greep uit de vele werk/stageplaatsen …
 
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
Teambuilding 5GWW - do 18 & vr 19 september 2014 okt 16 at 2:15
Onze leerlingen van 5GWW trokken op donderdag 18 september te voet naar De Populier in Velzeke waar ze twee dagen verbleven. Het doel van deze teambuilding was elkaar op een andere manier (beter) te leren kennen.
De leerlingen werden opgedeeld in 4 groepen en deden verschillende workshops.

Mevrouw Foucquart leerde hen een verzorgingscrème maken met een geurtje naar keuze. Mevrouw Goossens zette op een interactieve manier de verschillende talenten van de leerlingen in de verf. Mevrouw Coppens ging de actieve toer op en deed allerlei teambuildingsspelletjes, al dan niet geblinddoekt. Bij mevrouw Spitaels schreven ze een positieve boodschap naar hun klasgenoten.
In de namiddag daagden de twee klassen elkaar uit voor het spel ‘allen tegen allen’. De leerlingen waren zeer competitief en gingen volledig op in het spel. Ze bakten heerlijke pannenkoeken, maakten een levende piramide, vlechtten elkaars haar, dronken 10 liter water,... . De b-klas behaalde uiteindelijk de overwinning.
Na de overheerlijke spaghetti werd in het bos vlaggenroof gespeeld. Nu was het de beurt aan de a-klas om te winnen.
Tijdens het gezellige kampvuur lazen de leerlingen de briefjes met positieve boodschappen gelezen, aten zij lekkere marshmallows en werd er tevens gezongen, gitaar gespeeld en gedanst.

Na een (te) korte nacht en een stevig ontbijt stortten we ons op workshop vaardigheden en beroepsattitudes. Hierin werden een aantal zorgende taken voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd.
Vertrekkende van een casus leerden de leerlingen over persoonlijke hygiëne, de eerste indruk op stage, over uit- en aankleden van een cliënt, ze leerden zelfs assisteren bij eten en drinken. De afhankelijkheid bij vele persoonlijke zorgen was een bijzondere ervaring voor de meeste leerlingen. We sloten deze workshop af met een ontspannende handmassage voor onze klasgenoot. Hiervoor gebruikten we natuurlijk onze zelfgemaakte, heerlijk ruikende verzorgingscrème.
Nog een hapje en een drankje, en we stapten welgezind terug naar school.
Ervaringen rijker, nieuwe vrienden gemaakt en een ruimere blik op het werkveld zijn het resultaat van deze teambuilding.
 
 
Je kan ons ook vinden op Facebook.
OLVC Campus Centrum werkt mee aan een proper Zottegem! okt 13 at 1:21
Op 9 oktober 2014 hebben de leerlingen van het eerste jaar A en B-stroom in het kader van het vak natuurwetenschappen meegewerkt aan de intergemeentelijke ILvA-zwerfvuilactie (indevuilbak.be).
Gewapend met handschoenen, vuilniszakken en afvalgrijpers vertrokken ze via de Heldenlaan naar het Egmontpark. Overal raapten ze zorgvuldig het zwerfvuil op. De buit was dan ook aanzienlijk. Sigarettenpeuken, flessen, papier, blikjes, plastiek en ja zelfs een slaapzak belandden zorgvuldig in de vuilniszak.
De boodschap kwam bij de leerlingen duidelijk over: vuilnis hoort niet op straat maar in de vuilnisbak! Of zoals één van de leerlingen het verwoordde: ”we moeten beter zorg dragen voor het milieu en de omgeving.”
 

 
 
 

 

Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2015 | Powered by eFORUM