Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 


 

 
 
DEZE WEEK - Teambuilding 5GWW: do 18 & vr 19 september 2014
 
Maandag 15 september 2014
 
Dinsdag 16 september 2014
08.15 - 12.30 uur: Bezoek 'Breydelham' - 5H/BI/ST
20 uur: ouderraad
 
Woensdag 17 september 2014
 
Donderdag 18 september 2014
Teambuilding 5GWW (De Populier, Velzeke)
 
Vrijdag 19 september 2014
Teambuilding 5GWW (De Populier, Velzeke)
OLVC-Ouderraad-treffen (campus Grotenberge)
 
Voor meer informatie over de activiteiten deze week verwijzen we naar de maandbrief september.
 

Teambuilding 6H en 6ST … of de start van een sterke minionderneming! 4 days ago, sep 16 at 9:33
Woensdagmorgen 10 september werden de leerlingen van 6H en 6ST verwacht in de warme refter van de school voor de start van de teambuilding, daar wachtte een eerste opdracht op ons. Door het maken van een klein rekensommetje konden we ons ontbijt bemachtigen. Na het stevig ontbijt vertrokken we richting station Zottegem, waar we de trein naar Diksmuide namen. Eenmaal aangekomen in Diksmuide, in "Het Buitenbeentje" verkenden we het verblijf waar we de komende drie dagen zouden verblijven. We namen nog even de tijd om een lunch te zoeken in het centrum. Daarna vertrokken we met de fiets richting Nieuwpoort. Na een tocht van 10 km kwamen we aan in Nieuwpoort en werden we getrakteerd op een ijsje door mevrouw Cousy. Iedereen had weer nieuwe krachten opgedaan en was klaar voor de volgende opdracht: een ruiltocht! In één uur moesten we in groepjes zoveel mogelijk geruild hebben. Een uur later verzamelden we weer, sommigen hadden al wat meer kunnen ruilen dan anderen. Met onze laatste krachten deden we nog enkele leuke strandspelletjes wat de teamgeest enorm bevorderde. Na de inspanning komt de ontspanning en dus was het tijd voor een terrasje, om de batterijen opnieuw op te laden. Met een volle batterij fietsten we richting Diksmuide, waar mevrouw Van Pamel ons opwachtte met zelfgemaakte spaghetti. De avond vulden we met een leuke quiz! We praatten nog even na over de eerste dag, dan was het tijd om te slapen, zodat we goed uitgerust waren voor de volgende dag.

Donderdag begonnen we de dag met een stevig ontbijt, klaargemaakt door de meisjes van 6H. Daarna kregen we een interessante uitleg van Freekje van Schuylenberg, coördinator van Vlajo, over het opstarten van een minionderneming. Daarna was het al tijd voor het middagmaal. Na de lekkere vol-au-vent begonnen we aan een vlottentocht, daarna maakten we nog een tochtje met de kajak.
'S avonds vergaderden we over de minionderneming. Het was ongelooflijk hoe de minionderneming op zo een korte tijd plots tot leven kwam. Het werd stilaan duidelijk dat enkele losse ideeën een sterk geheel zouden vormen. Dan volgden de sollicitaties, een moment van heel veel stress. De departementen werden vlot verdeeld en na een moeilijke beslissing werden ook de plaatsen voor algemeen directeur en adjunct directeur uitgedeeld. Er werd getoost met bubbels en hapjes en we maakten er nog een gezellige avond van.

Vrijdag 12 september zorgden mevrouw Cousy en mevrouw Degroote voor het ontbijt. Daarna konden we met z’n allen het verblijf schoonmaken en onze koffers pakken. Later op de ochtend maakten we nog een wandeling door Diksmuide en genoten we van het zonnetje op een terrasje. 'S middags aten we in het centrum, sommigen frietjes, anderen pasta... En dan was het al tijd om afscheid te nemen van mevrouw Cousy en terug te keren naar Zottegem. We kunnen terug kijken op een geslaagde teambuilding, we kwamen terug als 1 hechte groep met een sterk concept voor onze minionderneming.

Verslaggever
Jasper Heymans
 
Fotoboek: klik hier
Campus Centrum neemt een gezonde start 3 weeks ago, sep 01 at 9:09
1 september – het begin van een nieuw schooljaar! De zon (die we zo lang hebben moeten missen) was van de partij en dat zorgde meteen voor een warme sfeer aan de poort!

Alle leerlingen werden verwelkomd door het team leerlingenbegeleiding met een "gezond ochtendaperitiefje”. Dat werd gesmaakt door heel wat leerlingen en hun ouders!

Campus Centrum start sterker dan ooit met bijna 100 nieuwe leerlingen! 85 personeelsleden staan klaar om de leerlingen de beste onderwijskansen te geven, en dat doen ze onder de leiding van mevrouw Henau, de directeur van de school.

Zij verwelkomde de leerlingen aan de microfoon en wenste hen allen een fris en inspirerend schooljaar!
 

Bezinningsmoment eerste schooldag – "Parel” in Campus Centrum

De werkgroep pastoraal zorgde op de eerste dag van het schooljaar voor een korte bezinning, rond het thema ‘ parels’.

Elke leerling van de school kreeg een touwtje met 5 parels die staan voor :

P = positief = geel

A = attent = rood

R = respect = groen

E = eerlijkheid = wit

L = leven = blauw

Met inspirerende teksten, liederen en verhalen werd dit thema tot leven gebracht!  De werkgroep deed vooral een oproep naar de leerlingen om hun talenten te laten "parelen” en ze niet weg te stoppen …

De "parelsnoeren” zullen vanaf nu rugzakken, pennenzakken en handtassen kleurrijker maken …
 
Fotoboek - Onthaal aan de schoolpoort + eerste infomoment: klik hier
Fotoboek - Afsluitmoment eerste schooldag: klik hier

Onze-Lieve-Vrouw College Zottegem sterker dan ooit 3 weeks ago, aug 31 at 3:39
De 3 campussen van OLVC Zottegem (Bevegem, Centrum en Grotenberge) starten op 1 september 2014 met een hoger aantal leerlingen.
 
In het nieuwe schooljaar blijft het huidige studieaanbod in de drie campussen ongewijzigd.
Vanaf het schooljaar 2015-2016 zal OLVC Zottegem herstructureren. Het gaat over een herlokalisatie van het studiegebied handel (tso-bso) in een vernieuwde, moderne infrastructuur. Alle personeelsleden kunnen aan de slag blijven en het studieaanbod zal in de toekomst zelfs uitgebreid worden.
 
Lees verder
Campus Centrum neemt afscheid van laatstejaars jul 10 at 8:30
Het einde van het schooljaar is altijd een tijd van afscheid nemen. Op woensdag 25 juni zegde het Onze-Lieve-Vrouwcollege zijn laatstejaarsleerlingen vaarwel. Meer dan 250 leerlingen zwaaiden in de drie campussen van het OLVC af … Overkoepelend thema dit jaar was "wensen voor het LEVEN”
In de drie campussen startte de plechtige proclamatie met een sfeervol bezinningsmoment en/of misviering. Na het bezinningsmoment hield de directeur van de school een toespraak waarin ze alle laatstejaars veel succes in de toekomst. Mevrouw Henau, directeur van Campus Centrum benadrukte in haar speech de meerwaarde van een tso/bso-opleiding. Ze benadrukte ook het feit dat elke leerling talenten heeft die maximaal moeten ingezet worden. Daarna werden de diploma’s uitgereikt en de prijzen uitgedeeld. Er was ook ruimte voor muziek, getuigenissen van leerlingen, presentaties, …
Na het officiële gedeelte was het tijd voor een verfrissende receptie. De zesdejaars konden zo herinneringen ophalen over middelbare schooltijd samen met hun leerkrachten. Uiteraard bij een heerlijk glas en een lekker hapje.
 
Pensioen
Niet alleen de laatstejaars vielen in de prijzen. In onze school werden Thérèse Vanhollebeke, Ingrid Van Caenegem en Carine Van Hoorde in de bloemetjes gezet. Zij gaan vanaf 1 september 2014 met pensioen. Ook voor hen hadden de leerlingen en leerkrachten heel wat verrassingen voorzien. Voor de drie collega’s was het duidelijk dat de leerlingen hen enorm gewaardeerd hebben, en dat ze hen zullen missen.
Dag van het onderhoudspersoneel - 19 juni 2014 jun 19 at 11:50
Wim, Joseane, Carine & Chris en Rosa zorgen er elke dag voor dat de school proper is. Zij slagen er ook in om het team medewerkers te verwennen met koffie bij de pauze en bij vergaderingen, ze helpen mee om het welbevinden van de leerlingen te bewaken. Wij zijn trots op ons onderhoudsteam, wij zijn ook heel dankbaar voor het vele werk dat zij elke dag verrichten.
Op onze beurt verwennen ze met o.a. een kleine attentie op de dag van het onderhoudspersoneel.
Taalstage Rochefort mei 27 at 11:47
Van 5 tot 7 mei 2014 gingen de leerlingen van 4 tso (4H/HT en 4STW) op taalstage Frans naar Rochefort. Samen met de begeleidende leerkrachten mevr.Dorien D’Hoe en Mevrouw Glorieux vertrokken de 45 leerlingen om 8.46 uur in het station van Zottegem.
Ongeveer 3 uur later werden we in het station van Jemelle door de leiders van Eurolangues opgewacht.
De animatoren hadden tal van activiteiten gepland. De leerlingen zochten , na het bezoek aan ‘une friterie’ met een Franstalige wegbeschrijving hun weg naar het centrum ‘Eurolangues’. Ze kregen verschillende taalopdrachten zoals interviews afnemen in het stadje Rochefort, deelnemen aan taalspelletjes, karaoke ,uitleg geven bij een modeshow met defilé , en dan waren er ook nog de "gedwongen" conversaties in de gastgezinnen waarin ze 's avonds werden ondergebracht.
Natuurlijk was er ook een beetje tijd voor ontspanning met een disco-avond en een quiz. Ludieke activiteiten legden de nadruk op spreekdurf, expressie, verrijking van de woordenschat en het in praktijk brengen van reeds opgedane kennis. De laatste dag was er de finale, waarbij de leerkrachten de moeilijke taak hadden om een winnaar te kiezen. ….
Volgens de leerlingen was de taalstage een toffe en leerrijke ervaring !
 
 Verslag: klik hier
 Fotoboek: klik hier
Diploma-uitreiking - Rookvrije klassen - vrijdag 23 mei 2014 mei 26 at 10:54
Dit schooljaar namen 9 klassen uit onze school deel aan de Vlaamse 'Wedstrijd Rookvrije Klassen'. Met deze wedstrijd willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo's leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om rookvrij te blijven of hen te helpen om te stoppen met roken. Deelnemende klassen sluiten een contract af om 6 maanden rookvrij te blijven.
 
Fotoboek: klik hier
Perstekst: klik hier
3OR, 4VK, 4K, 5OF en 5RE bezoeken de Decathlonwinkel in Brugge apr 30 at 11:35
Op donderdag 20 maart bezochten we de Decathlonvestiging in Brugge.
Chris Vaals, exploitatiemanager, gaf ons uitleg over het ontstaan en de groei van de winkelketen. Wist je dat Decathlon tegen 2018 40 vestigingen zal hebben in België? Ook de sollicitatieprocedure werd uitgelegd. Wist je dat de eerste vereiste is dat je actief aan sport doet? Daarnaast delen de Decathlonmedewerkers de volgende vier waarden: vitaliteit, oprechtheid, verantwoordelijkheid en generositeit.
Dan was het de beurt aan Pieter Van Londersele, de winkeldirecteur. Hij leidde ons rond in de winkel zelf en in de transit. De nadruk lag op de passiemerken die een goede prijs-kwaliteit verzekeren en zo een beginnende sporter niet op onnodige kosten jagen.
Dat je ook artikelen kon testen, hadden Arnaud en Morgan van 3 OR al snel door…
Met dank aan Pieter en Chris, die enthousiast vertelden over hun passiemerken.
A. Baele
Opbrengst schooletentje is goed besteed! apr 28 at 10:49
Vrijdagochtend 25 april werden 40 witte tafels en 160 kleurrijke stoelen (blauw, grijs, rood, oranje, limoen) voor de eetzaal geleverd en meteen geplaatst. Het is verrassend hoe de refter voor de warme maaltijden er plots helemaal anders uitziet. De leerlingen waren erdoor verrast en reageerden heel positief.
Deze aankoop was mogelijk dankzij de opbrengst van het schooletentje op 2 februari 2014. Wij willen iedereen danken die hiervoor een bijdrage geleverd heeft.
Interessedagen tweedejaars apr 24 at 10:38
Tweedejaars OLVC kiezen bewust toekomstige studierichting dankzij de "interessedagen”

Op woensdag 23 april organiseerden de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege – in het kader van de lessen rond studiekeuze - een "interessedag” voor alle tweedejaars. Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen zo goed mogelijk geïnformeerd worden over alle studierichtingen die het OLVC aanbiedt. Zo kunnen zij een goede studiekeuze maken voor hun verdere schoolloopbaan.

Tijdens deze interessedag, een primeur voor het OLVC, maakten de leerlingen kennis met de vier "studiegebieden” die in het OLVC aangeboden worden; dat zijn: economie & maatschappij, mens & maatschappij, wetenschappen & techniek en taal & cultuur.

Leraren van de drie campussen dompelden de tweedejaars onder in de wereld van de economie, wetenschappen, taal en mens & maatschappij. Dit gebeurde aan de hand van heel wat alternatieve lesvormen: een "business battle quiz”, een interactieve wedstrijd rond psychologie en cultuurwetenschappen, taalspelletjes en een imitatie van "Scheire en de Schepping”. Alle leerlingen deden enthousiast mee, ze konden zelf ervaren dat economie bijvoorbeeld ook spannend en stoer kan zijn, ze leerden werken met de nieuwste werkvormen (QR-reader via Ipad), ze leerden heel veel wetenschappelijke weetjes en ze praten nu zelfs al een mondje Duits…

De leerlingen en hun ouders kunnen zich nu verder informeren over de verschillende studiegebieden tijdens de opendeurdag (zondag 27 april) en de infoavonden in mei. (zie meer info op de schoolwebsite)
 
Fotoboek: klik hier
 


Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2014 | Powered by eFORUM