Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 
 
 
DEZE WEEK
 
Maandag 9 januari 2017
15:45 -> 17:25 - Rijbewijs op school
 
Dinsdag 10 januari 2017
Actie 'Soep op de stoep'
 
Woensdag 11 januari 2017
13:00 -> 14:40 - Rijbewijs op school
 
Donderdag 12 januari 2017
 
Vrijdag 13 januari 2017
 

GAMING - HOUR OF CODE nov 21 at 10:55
Dinsdag 29 november en donderdag 1 december over de middag.

Koop niet zomaar een videogame, maak en ontwerp er zelf één. Speel niet zomaar op je smartphone, programmeer het ding!

Gaming-event om het leren programmeren onder de aandacht te brengen. Leer in slechts 30min. tijd een eigen programma maken op de PC! We programmeren spelenderwijs Minecraft, Starwars, Angry Birds en/of Frozen.

Waarom?
In èlke job van de toekomst zal programmeren een essentiële vaardigheid worden. In de zeer nabije toekomst is 'niet kunnen programmeren' een even groot obstakel op de arbeidsmarkt als 'niet kunnen werken met de computer' nu is.

Wie?
Voor alle leerlingen van de hele school!

Waar?
In alle PC-klassen, op iPad en op je eigen smartphone.

Inschrijven
https://goo.gl/forms/EwGEnZXJtoyJH0Kw2

Info bij mr. S. Behaeghel
Info staking dinsdag 31 mei mei 27 at 10:36
Beste ouder(s), leerling
Ongetwijfeld heb je in de media al vernomen dat de onderwijsvakbonden een stakingsaanzegging hebben ingediend voor dinsdag 31 mei 2016. Via deze brief brengen we je op de hoogte van de maatregelen die we treffen voor de opvang van de leerlingen in onze school.
Verscheidene leerkrachten van onze school zullen die dag aan deze manifestatie deelnemen. Leerkrachten die niet deelnemen, geven uiteraard gewoon les die dag. Dit kan hoe dan ook enige hinder meebrengen voor het normale lesverloop op 31 mei. We voorzien in elk geval opvang in geval van afwezigheid van een leerkracht.
Ondanks deze stakingsdag zullen we warme maaltijden en/of belegde broodjes aanbieden.
We doen er dus alles aan om zoveel mogelijk lessen normaal te laten verlopen maar wij respecteren uiteraard ook het stakingsrecht van onze personeelsleden.
 
Brief naar ouder(s), leerling: klik hier
Leesbuddy's in het OLVC Campus Centrum en Sint-Barbaracollege apr 28 at 9:12
Lezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie. Het opent nieuwe werelden. Bij kinderen, jongeren en volwassenen. In maart en april waren de leerlingen van het 5de jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (GWW) van het Onze-Lieve-Vrouwcollege Campus Centrum in Zottegem te gast in het Sint-Barbaracollege aan de Trapstraat. Op woensdagvoormiddag fungeerden ze er als leesbuddy's om de jonge lezers zoveel mogelijk te ondersteunen. Ze ontdekten meteen dat lezen veel leuker is als je dat samen doet. Het effect is dubbel: het leesniveau van de jongsten krijgt een extra duwtje en de oudere leerlingen doen meer ervaring op over werken in een lagere school.
 
Meer beeldmateriaal: www.facebook.com/olvccentrum
Elisabeth Meuleman (GROEN) op bezoek - vrijdag 15 april 2016 apr 15 at 10:29
Op 15 april organiseert de Vlaamse Scholierenkoepel 'Terug naar de klas'. Beleidsmakers lopen een dagje mee met leerlingen, om te weten te komen hoe het er vandaag aan toe gaat op de schoolbanken. Bij ons is Elisabeth Meuleman (GROEN) voor één dag leerlinge in 6GWW! Ze volgt alle lessen mee ... een leerrijke ervaring voor alle betrokkenen!
Olyfran-FR taalwedstrijd apr 11 at 9:34
In het kader van de Olyfran- FR taalwedstrijd maakten de leerlingen van 6B&M zelf een filmpje \'ter promotie van het leren van de FR taal\'. Bedoeling is dat zij tegen 13/4 zoveel mogelijk likes verzamelen. De drie winnende groepen krijgen filmtickets...

Hun filmpje op you-tube is te \'liken\' via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=aV8xXlA7I_U&feature=youtu.be
 


 


Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2015 | Powered by eFORUM