Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge
 

Welkom op de website van Campus Centrum


 

 


 
DEZE WEEK - BLOKSTAGE: 5OF/RE, 6VK, 6K, 7VVT, 7KAG - STAGE 5ST
 
Maandag 31 maart 2014
Campusdagen voor leerlingen van het zesde leerjaar
Stage - 6ST
Begin proefwerken 3de graad bso studiegebied Personenzorg
Begin deeltijdse proefwerken 3STW/4STW
13:50-14:40 - HBO5 - 6GWW
14:40-15:30 - HBO5 - 7KZ/TBZ
 
Dinsdag 1 april 2014
Campusdagen voor leerlingen van het zesde leerjaar 
Begin deeltijdse proefwerken 3H/HT, 4H/HT
 
 
Woensdag 2 april 2014
Laatste proefwerkdag eerste graad en tweede graad bso
Begin deeltijdse proeven 5BI en 6BI
 
Donderdag 3 april 2014
Vrijaf voor leerlingen van 1ste graad en tweede graad bso
Begin deeltijdse proeven 5 & 6H, 5 & 6GWW
 
Vrijdag 4 april 2014
Paasontbijt - gip 6OH en 7OA
Middag - Sobermaal
Namiddag: activiteit Broederlijk Delen
Trimestrieel Rapport 1ste graad en 2de graad bso
Rapport 7OA/KZ/TBZ
Vertrek Skireis -> zaterdag 12 april 2014
 
Paasvakantie: van zaterdag 5 april tot en met maandag 21 april 2014
 
Maandag 7 april 2014
Vertrek reis Griekenland -> maandag 14 april 2014
 

Welkom, Fatim! 5 weeks ago, mrt 21 at 2:49
Plant de toekomst. Zo luidt de slogan voor de vastencampagne van Broederlijk Delen in 2014. De Senegalese Ndeye Fatim Diallo is in het kader daarvan te gast op onze school van 18 tot 25 maart. Fatim is 24 en werkt in Senegal voor Agrécol Afrique. Deze ngo helpt boeren omschakelen naar biologische landbouw. Zoveel mogelijk leerlingen maken met haar tijdens de inleefweek kennis. Het is inleven in 2 richtingen: wij leren het leven en werk kennen van Fatim in Senegal en zij leert Zottegem en onze school beter kennen.
 
Voor een dagelijks verslag: klik hier
Voor het fotoboek: klik hier.

“Economy on the rocks” groot succes mrt 18 at 1:42
Woensdagavond 12 maart vond in de zaal Rhetorica een groots event plaats rond economie, georganiseerd door de domeinwerkgroep Economie van het OLVC, het Jieha!-team Yellz en de minionderneming Yolivia. De campusoverstijgende werkgroep economie wilde daarmee het economie-onderwijs in het Katholiek secundair onderwijs in Zottegem stevige wortels geven en zo in gaan tegen de hedendaagse tendens dat het economie-onderwijs in Vlaanderen zou achteruitgaan.
 
Het werd een bijzonder geslaagde avond, met als hoogtepunt de interessante en amusante lezing van filmmaker Jan Verheyen over film als product van economie. Voor de muzikale tussendoortjes zorgde de muziekgroep Das Rock.
 
De opbrengst van de avond ging integraal naar Toogal Djangue, een vzw die steun biedt aan kansarme meisjes in Senegal. Na de lezing en het laatste nummer van Das Rock werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een fairtradereceptie.
 
Enkele reacties achteraf …
 
Een puike organisatie, veel inzet van de leerlingen, warme sfeer op de receptie naderhand. (P. Cottenie)
 
Ik wou je nog eens bedanken voor het warme onthaal, gisteren. Hopelijk waren de mensen tevreden over de lezing. Sorry dat ik niet kon blijven voor de receptie maar ik zit ook in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen ‘Vermist’ dus ik moet enige zelfdiscipline aan de dag leggen… (J. Verheyen)
 
Wij hadden een heel fijne avond, een beetje "apart” voor ons als "rockband” maar tegelijkertijd een onvergetelijk moment. Wij hebben ook héél veel woorden van lof voor de organisatie en de ontvangst. We weten uit ervaring dat jullie daar experts in zijn en het is woensdag nog maar eens bewezen. (Das Rock)
 
Ik wil jullie van harte feliciteren met de prachtige avond die jullie georganiseerd hebben. De leerlingen en de betrokken leerkrachten hebben dat piccobello gedaan! Iets om fier over te zijn! (A. De Vuyst)
 
Proficiat met het originele initiatief " economy on the rocks"! Het was een mooie, boeiende avond met een gezellige afsluiter! Dank voor jullie samenwerking! (R. Henau en D. Everaert)
 
Samenwerken in deze groep geeft zeker een goed gevoel ! Je kon het echt niet voelen dat we op verschillende campussen staan. De liefde voor ons vak economie en de liefde voor onze leerlingen liggen zeker aan de basis van de open, constructieve en vriendschappelijke medewerking in deze werkgroep. Laat ons daarom verder samenwerken aan de opbouw van een sterk economie-onderwijs in het OLVC. (G. De Moor)
 
'The making of ...' was een hele onderneming en een boeiende ervaring. Onze leerlingen konden hun ondernemerstalenten echt ontdekken. We mochten sommigen zien 'groeien' en 'openbloeien'. En dat was deugddoend. Ik wil graag alle medewerkers van harte danken voor de positieve samenwerking en ook de directie die ons het vertrouwen schonk om 'een idee' te laten groeien en uit te werken. (R. Decoen)
 
Fotoboek: klik hier
Denen op bezoek mrt 13 at 2:04
Deze week ontvangen de leerlingen uit 5ST, 5H en 5GWW 25 Deense leerlingen. Ze werken rond een centraal thema nl. Wereldoorlog I en er worden allerlei interactieve activiteiten georganiseerd. De voertaal is Engels. Je vindt hierna het programma, een dagelijks webverslag en enkele sfeerfoto’s.
 
 
Meer info: klik hier
Fotoboek: klik hier
"Tafeltje dek je"... (5 & 6OH) mrt 11 at 1:17
Een feestelijk gedekte tafel heeft voor ons geen geheimen meer.
Van tafel dekken tot bloemstukken maken hebben we in onze vingers.
Wij zijn klaar om vrienden en/of familieleden te ontvangen.
 
Fotoboek: klik hier
Infoavond studiekeuze feb 25 at 10:21
Vrijdag 21 februari kwamen veel leerlingen van het 6de jaar H, BI, ST en GWW samen met hun ouders naar de infoavond over "Studeren aan het Hoger Onderwijs”. Jos Parmentier, opleidingshoofd en Trajectbegeleider aan de afdeling Biomedische Laboratoriumtechnologie van KaHO Sint-Lieven in Gent, maakte ons wegwijs in de structuur van het Hoger Onderwijs, het studiepuntensysteem, het profiel van de hogeschoolstudent, de studiebegeleiding, …
Daarna was er de mogelijkheid om met oud-leerlingen te praten over de verschillende opleidingen die ze volgen.
Economy on the rocks - 12.03.2014 feb 20 at 1:11
Woensdag 12 maart 2014 (19.30 uur) in Zaal Rhetorica
 
Alle leerlingen en leerkrachten uit het studiegebied economie van het Onze-Lieve-Vrouwcollege presenteren op woensdag 12 maart een uniek event met "economie” als rode draad! Ze willen samen – campusoverstijgend – naar buiten komen als één interessegebied, met de bedoeling het economie-onderwijs in het Katholiek secundair onderwijs in Zottegem stevige wortels te geven en zo in te gaan tegen de hedendaagse tendens dat het economie-onderwijs in Vlaanderen zou achteruitgaan.
 
Hoe het begon …
Jieha!team Yellz uit Campus Grotenberge en de minionderneming Yolivia uit Campus Centrum zijn enkele weken geleden – onder de leiding van hun leerkrachten – met een soort van evenementenbureau gestart. Zij contacteerden niemand minder dan Jan Verheyen om tijdens de week van de ondernemer in maart te komen spreken over het maken van een film als een "onderneming”. Jan Verheyen reageerde onmiddellijk enthousiast op de uitnodiging. Ze beslisten om de lezing te laten voorafgaan door een mini-concert. Daarvoor kunnen ze rekenen op Das Rock, een schitterende pop- en rockband uit Zottegem. En zo is "Economy on the rocks” geboren …
 
Jan Verheyen?
12 maart is het zover, alle leerlingen, ouders en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om 19.30 uur voor een concert en een schitterende lezing door een superenthousiast filmmaker. Jan Verheyen zal vertellen hoe het maken van een film gepaard gaat met een ongelooflijk ondernemerstalent. Hij zal stilstaan bij het boeiende samenspel dat op een filmset ontstaat en de aanwezigen animeren met de uitdagingen die om de hoek komen kijken om hier leiding aan te geven. Voor zijn films doet Jan Verheyen soms een beroep op een cast en crew die wel uit twintig verschillende nationaliteiten bestaat.

Een receptie?
Na de voordracht organiseren de leerlingen van het studiegebied economie van het O.L. Vrouwcollege een fairtradereceptie in de gebouwen van het O.L.Vrouwcollege Campus Centrum. De winst gaat naar vzw Toogal Djangue, dat onderwijskansen en –ondersteuning biedt aan kinderen in Senegal.
 
Praktisch
De voordracht is gratis en voor de fairtradereceptie vragen wij 5,00 euro in voorverkoop en 7,00 euro aan de kassa. Een vrije bijdrage voor het goede doel is ook steeds welkom. Hiervoor kan een steunkaart van 3,00 euro aangekocht worden.

Reserveren kan via economyontherocks@hotmail.com of via leerlingen en leerkrachten van het OLVC.
Het OLVC kiest kleur tegen pesten … feb 20 at 1:00
De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie.
Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties zoals de MOVE tegen pesten. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen. De leerlingen van de leerlingenraad van de drie campussen nemen vanaf maandag 24 februari het initiatief om exclusieve armbandjes met de opdruk "Same in a different way” te verkopen aan 1 euro het stuk. Op deze manier willen ze pesten bespreekbaar maken en uiting geven aan verdraagzaamheid.
Met de opbrengst van de armbandjes wil de leerlingenraad spelmateriaal aankopen voor de winterruimte. Tijdens gezelschapsspelen (mooi alternatief voor alle digitale spelvormen) ontwikkelen de spelers op een amusante manier sociale vaardigheden. Die zijn cruciaal om pesten te voorkomen en conflicten op een positieve manier aan te pakken.
Minionderneming Yolivia in de prijzen feb 20 at 11:51
Onze leerlingen van 6 handel en 6 boekhouden-informatica vielen de afgelopen week in de prijzen met hun minionderneming Yolivia. Zij namen deel aan de provinciale verkoopdag in het shoppingcentrum Gent-Zuid, een organisatie van VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Tijdens deze verkoopdag werden prijzen uitgereikt aan de meer dan 50 deelnemende mini’s! Yolivia kreeg van de professionele jury de prijs voor de mooiste verkoopstand en de beste verkooptechnieken/klantgerichtheid. Zij kregen een cheque van BNP Paribas Fortis ter waarde van 125 euro. De leerlingen waren bijzonder blij met deze erkenning!
Binnenkort nemen ze deel aan de provinciale finale met hun businessplan! Yolivia haalt tot nu toe ook goede verkoopcijfers, wat betekent dat ze op het einde van het boekjaar een mooie winst zullen realiseren. De miniondernemers zullen een groot deel van die winst schenken aan de MS Liga!
Yolivia staat tijdens de krokusvakantie op de wekelijkse markt van Zottegem, samen met de andere miniondernemingen van het OLVC, beslist een bezoekje waard!
Yolivia staat tijdens de krokusvakantie op de wekelijkse markt van Zottegem, samen met de andere miniondernemingen van het OLVC, beslist een bezoekje waard!
 
Surf naar: www.yolivia.be of klik op onderstaande banner
Internationale winterstage 7KZ - Valmenier (FR) feb 19 at 9:47
De leerlingen van 7KZ vertrokken op vrijdag 7 februari 2014 naar de Franse Alpen voor een stage van 10 dagen? Zij begeleidden er kinderen van 0 tot 6 jaar terwijl hun ouders genoten van de sneeuw.
Het was een stage met extra leermomenten.
Dikketruiendag 14 februari 2014 feb 14 at 10:43
In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. Eén van de middelen om jullie toekomst en die van jullie kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept daarom alle scholen op om deel te nemen aan de Dikketruiendag. Zo roepen we een halt aan de opwarming van de aarde en de klimaatsverandering. De Dikketruiendag mikt op eenvoudige maatregelen die je kan nemen zonder aan comfort in te boeten. MOS maakte in 2005 bij de start van het Kyotoprotocol de scholen voor het eerst warm voor dit initiatief: veel scholen zetten die dag de verwarming een graadje lager om hun leerlingen op een ludieke manier te sensibiliseren of nemen andere maatregelen die op structurele wijze aangehouden kunnen worden.
 
Ook onze school nam dit jaar opnieuw deel! We zetten op 14 februari de verwarming lager. Een extra trui, dikke sokken, warme handschoenen, … kwamen zeker van pas. Wie ’s morgens de school binnenkwam met een kleurrijke muts, kreeg een bonnetje voor een gratis kop warme chocomelk in de speeltijd!
 
Fotoboek: klik hier
 


 
Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2014 | Powered by eFORUM